BEHANDELMETHODE
4x T methode bij pijn
BALANS
Niet alleen fysiek, maar ook mentaal

Behandeling volgens de 4x T methode bij pijn !

Rugpijn, nekklachten, schouderklachten, knieklachten, pijn tijdens het sporten, blessures… bij de uitgebreide intake en behandeling kan vaak een groot deel van de pijn weggenomen worden, dankzij de 4x T methode. 

De methode richt zich op gewrichtsstanden, bindweefsels en spieren. Met manuele technieken worden de klachten aan het bewegingsapparaat aangepakt. Dit heeft als gevolg dat er snel resultaat behaald wordt en pijnvrij bewegen ervaren wordt.

Eveneens bij deze methode wordt gebruik gemaakt van bevindingen uit de meest recente wetenschappelijke onderzoeken en geijkte technieken uit de fysiotherapie en manuele therapie in combinatie met bewezen werkzame tape-technieken en trainingsmethoden.

De behandeling start altijd met een intake met de therapeut. Tijdens deze intake wordt door middel van een vragenlijst en functionele testen gezocht naar de oorzaak van uw klachten. Samen met u wordt vervolgens door de therapeut een behandelplan opgesteld.

1) Testen -> door middel van functionele testen wordt bepaald wat de oorzaak van de pijn of bewegingsstoornis is. De uitkomst van deze tests bepaalt welke stappen en technieken er nodig zijn om de pijn te verminderen en de beweging te verbeteren.

2) Triggeren -> Met de nieuwste en geijkte manuele technieken worden de gewrichtsstanden ingestuurd en de fascia (bindweefsels) gereleased, waardoor de mechaniek van de gewrichten verbeterd.

3) Tapen -> Met de Myo-Fasciale tapemethode wordt de nieuwe richting van het bindweefsel en de gewrichtsstand ondersteund. Hierdoor wordt het bindweefsel gestimuleerd en gestuurd waardoor de richting en doorstroming van vocht verbeterd.

4) Training -> Het kan zijn dat het nodig is om de behandeling af te sluiten met een training d.m.v. oefeningen om het behandelde lichaamsdeel te stimuleren en de doorbloeding te verbeteren. D.m.v. de juiste de beweging wordt de nieuwe situatie, door de behandeling gecreëerd, ingeslepen in het weefsel. Bewegen voelt na de behandeling soepel en licht. 

Voor een afspraak kunt u contact met ons opnemen

HET DOEL BEPAALT DE BEWEGING